LÆS OM COOL KIDS CAFE

Om Cool Kids Cafe og omtale i pressen

Læs mere om klinikken over caféen her  Cool Kids, Børne- og ungdomspsykologisk klinik

Cool Kids Café

I Cool Kids Klinik har vi specialiseret os i behandling af angstlidelser hos børn og unge, men vi vil gerne gøre det lettere for børn og unge der lider af angst, stress og lavt selvværd at få hjælp!


Under Cool Kids psykologklinik i Hersegade 8 i Roskilde, ligger et butikslokale, som vi har lejet, her vil vi indrette Cool Kids Café.


Ideen er at skabe et rart og hyggeligt sted, hvor børn og unge kan komme ind fra gaden. Her vil de børn og unge kunne få gratis rådgivning, høre foredrag og deltage i  div. workshops med fokus på angst-, stresshåndtering og mental sundhed - både med og uden deres forældre.


I Cool Kids Cafe & Butik kan børn og unge som har overvundet en psykisk lidelse dele deres erfaringer med andre der har været i samme situation. Vi vil også gøre det muligt for et antal psykisk sårbare eller ensomme unge, at få job i cafeen.


Vi vil også etablere et kreativt miljø, hvor der skal produceres div ting/produkter, som sættes til salg i cafeen. Det kan være perlekæder, smykker og gaveæsker, men også andre produkter. Konceptet kalder vi visuel framing. Det går ud på at skabeloner og udvalgte materialer gør det let at færdiggøre, men det skal også være muligt selv at designe og udvikle unikke produkter.

På udvalgte aftener, forstiller vi os, at vi skal have fællesspisning i cafeen og arrangementer med fokus på mental sundhed. Det kan være mindfulness, fællessang eller historiefortælling eller arrangementer med fokus på leg, kreativitet og drømme.
Cool Kids Café & Butik er således ikke nogen almindelig café og butik, men en helt ny måde at udvikle den psykologiske praksis på.

Det er en videns-cafe, hvor evidensbaseret viden går hånd i hånd med personlig udvikling og erfaring. 

En butik, hvor psykisk sårbare børn og unge kan være med til at producere og sælge ting!


Mød Søren Benedikt Pedersen
Cand. psych., autoriseret psykolog

Søren er cand.psych. fra Københavns Universitet og er autoriseret psykolog. Han har mange års erfaring med psykologisk og psykiatrisk undersøgelse, udredning og behandling af børn og unge med psykiske lidelser. Dette har han arbejdet med hos Distrikt Børn og Unge, Psykiatrien i Roskilde samt Hejmdal Børne- og Ungdomspsykiatrisk Privathospital. Søren har særlig erfaring med forældrerådgivning og tværfagligt samarbejde. Han er specialiseret i behandling af angstlidelser hos børn og unge baseret på Cool Kids Program (evidensbaseret angstbehandling). Han har en efteruddannelse i kognitiv adfærdsterapi (SAKT). Søren har tidligere været ekstern lektor på Roskilde Universitet. Han er også supervisor, foredragsholder og underviser på Cool Kids vejlederuddannelse (Seminarer.dk). Søren er klinikchef i Cool Kids Klinik og idémanden bag Cool Kids Cafe.

Cool Kids Cafe i pressen


Fra Radio Køge:

Lokale ildsjæle: Psykolog Søren Benedikt åbner café for unge med angst

Lyt her


B.T. på besøg hos Cool Kids Cafe 

Se artiklen her


DR 21Søndag er med på vores første Flyskræk Workshop 

Se indslaget her (Indslaget med vores flyskræk workshop og VR briller er 26 min inde i udsendelsen.)

Se kort teaser her


DR Ultra nyt har været på besøg

Se indslaget her (Indslaget med vores flyskræk og VR briller er 6:30 inde i udsendelsen.)


Roskilde Avis har skrevet om Cool Kids Cafe flere gange.

Se den første artikel her 

Anden artikel kan se her