LÆS OM COOL KIDS CAFE

HVORDAN DET HELE BEGYNDTE

Cool Kids Café

I Cool Kids Klinik har vi specialiseret os i behandling af angstlidelser hos børn og unge, men vi vil gerne gøre det lettere for børn og unge der lider af angst, stress og lavt selvværd at få hjælp!


Under Cool Kids psykologklinik i Hersegade 8 i Roskilde, ligger et butikslokale, som vi har lejet, her vil vi indrette Cool Kids Café.


Ideen er at skabe et rart og hyggeligt sted, hvor børn og unge kan komme ind fra gaden. Her vil de børn og unge kunne få gratis rådgivning, høre foredrag og deltage i  div. workshops med fokus på angst-, stresshåndtering og mental sundhed - både med og uden deres forældre.


I Cool Kids Cafe & Butik kan børn og unge som har overvundet en psykisk lidelse dele deres erfaringer med andre der har været i samme situation. Vi vil også gøre det muligt for et antal psykisk sårbare eller ensomme unge, at få job i cafeen.


Vi vil også etablere et kreativt miljø, hvor der skal produceres div ting/produkter, som sættes til salg i cafeen. Det kan være perlekæder, smykker og gaveæsker, men også andre produkter. Konceptet kalder vi visuel framing. Det går ud på at skabeloner og udvalgte materialer gør det let at færdiggøre, men det skal også være muligt selv at designe og udvikle unikke produkter.

På udvalgte aftener, forstiller vi os, at vi skal have fællesspisning i cafeen og arrangementer med fokus på mental sundhed. Det kan være mindfulness, fællessang eller historiefortælling eller arrangementer med fokus på leg, kreativitet og drømme.
Cool Kids Café & Butik er således ikke nogen almindelig café og butik, men en helt ny måde at udvikle den psykologiske praksis på.

Det er en videns-cafe, hvor evidensbaseret viden går hånd i hånd med personlig udvikling og erfaring. 

En butik, hvor psykisk sårbare børn og unge kan være med til at producere og sælge ting!


Mød Søren Benedikt Pedersen
Cand. psych., autoriseret psykolog

Søren er cand.psych. fra Københavns Universitet og er autoriseret psykolog. Han har mange års erfaring med psykologisk og psykiatrisk undersøgelse, udredning og behandling af børn og unge med psykiske lidelser. Dette har han arbejdet med hos Distrikt Børn og Unge, Psykiatrien i Roskilde samt Hejmdal Børne- og Ungdomspsykiatrisk Privathospital. Søren har særlig erfaring med forældrerådgivning og tværfagligt samarbejde. Han er specialiseret i behandling af angstlidelser hos børn og unge baseret på Cool Kids Program (evidensbaseret angstbehandling). Han har en efteruddannelse i kognitiv adfærdsterapi (SAKT). Søren har tidligere været ekstern lektor på Roskilde Universitet. Han er også supervisor, foredragsholder og underviser på Cool Kids vejlederuddannelse (Seminarer.dk). Søren er klinikchef i Cool Kids Klinik og idémanden bag Cool Kids Cafe.

VIGTIGE DATOER
 

December 2018 - IDEEN ER FØDT

coolkidscafe

Café in progress!
Cool Kids Café har en vision om at kunne skabe et fællesskabspunkt for eventuelt angstramte unge eller børn og deres forældre.
På instagram foto ses Søren Benedikt Pedersen, indehaver af Cool-kids børne og ungdomspsykologisk klinik med klinik i København og her i Roskilde, hvor Cool-kids caféen kommer til at have rum under selve klinikken i Hersegade i Roskilde.
Caféen er som på følgende billeder i en opstartsproces, og I vil i de følgende opslag kunne følge med i udviklingen til caféen står klar i løbet af  2019. 🎉🎉 I ønskes alle om en god start i det nye år!
Mvh. Alle fra Cool kids ☀️

Se foto her

 

25 januar 2019 - Møde med de seje frivillige


 God eftermiddag! 🌞❄ I dag har der været et lille møde med Søren og nogle af os frivillige!
Til mødet (mens der blev færdiggjort gulvtæppebelægning) har vi bl.a. snakket om, at der snart vil komme nogle videoer op, der præsentere dette cafe-projekt fra Sørens perspektiv og hvad vi som frivillige tænker om projektet og dets muligheder!
Vi har drøftet indretning og praktiske gøremål samt brainstormet omkring caféens visioner. Der ér et FANTASTISK projekt!  
Vi frivillige ildsjæle har alle haft erfaring med angst og ønsker derfor, at projektet skal kunne nå så mange som muligt for med åbne arme at kunne sige - du er bestemt ikke alene!
Med ønske om en god dag/
#Coolkidscafé

Se foto her
 

10 februar 2019 - Første foredrag


GRATIS FOREDRAG: Et ungdomsliv uden stress.
Nu er vi så langt, at vi kan gøre brug af lokalerne. Så derfor vil psykolog Solveig Wandall holde et foredrag om stress og konkrete værktøjer til at undgå stress. Det viser sig nemlig, at 47% af gymnasieelever ofte føler sig stresset. En undersøgelse fra Center for ungdomsstudier. Se mere på linket her 
 ☀️ Mandag d. 25/2 Fra klokken 17:30-19:00 

Se foto her
 

25 februar 2019 - Fantastisk aften


Blev der holdt et skønt foredrag om stress og måder at håndtere stressende situationer. ☀️ Foredraget blev holdt af Solveig Wandall i de nye lokaler i "Cool Kids Café" i Roskilde.

Se foto her


Forår 2019 - 

Vi har brugt caféen i foråret til Yoga for børn og unge samt aftener med fællesspisning. 


Sensommer 2019

Nu arbejder vi på højtryk med etableringen af caféen og udviklingen af vores egen sodavand. Vi håber at caféen kan åbne i løbet af september og vores sodavand er klar midt oktober. 


Hør Søren fortælle om Cool Kids Cafe i Radio Køge.

Fra Radio Køge:
Lokale ildsjæle: Psykolog Søren Benedikt åbner café for unge med angst

Lyt her

21/10-2019 

Snedkermester Arne Pedersen A/S har sponsoreret køkken og disk i området i Caféen. Læs mere her